Arbeite nur, die Freude kommt von selbst!

Roudničtí studenti na cestě do pravěku

14.11.2012 08:57

Studenti prvních ročníků a primy se v rámci výuky dějepisu seznamují s nejstaršími dějinami lidstva, přičemž v prvních měsících školního roku probírají pravěk. Když už nabyli teoretických znalostí o tomto prehistorickém období dějin lidstva v hodinách dějepisu, dostali ve čtvrtek 1. listopadu možnost rozšířit si své znalosti pravěkého období i praktičtěji.

Na roudnické gymnázium totiž zavítali lektoři ústeckého muzea, kteří zde realizovali lekce, jež náležejí k projektu “Zubr Emil v pravěku“. Studenti se tak mohli přenést do starších období doby kamenné a vyzkoušet si dovednosti spojené s životem našich předků. Dostali např. možnost střelby z luku, blíže poznali způsob lovu různých pravěkých zvířat a v rukou drželi i další nástroje, které se při lovu používali. Vyvrcholením celého programu se pro žáky i lektory stala soutěž o nejhezčí rituál, při němž se studenti mohli vyzdobit i bojovými barvami. Každý z účastníků si navíc uhnětl svoji venuši, kterou si jako památku odnesl domů.

Rád bych poděkoval Muzeu Ústí nad Labem za spolupráci při realizaci projektu a vedení školy za ochotu a vstřícnost při přípravě i realizaci celého projektu.

Lukáš Feigl, vyučující dějepisu

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode