Arbeite nur, die Freude kommt von selbst!

Prima v Království železnic

Primáni se na našem gymnáziu ještě nestačili pořádně rozkoukat a už měli možnost zúčastnit se prvního třídního výletu. V pátek 21. září navštívili Prahu, kde si prohlédli Království železnic a v multikinu zhlédli novou českou sci-fi komedii Probudím se včera.

Celý příběh se začal odvíjet vlastně už v květnu minulého školního roku, kdy se delegace z naší školy účastnila Dne otevřených dveří Ústeckého kraje. Studenti si vyzkoušeli simulaci ustavujícího zasedání krajského zastupitelstva a za odměnu byly školy zařazeny do slosování o výlet. Rukou radního pro školství, ing. Petra Jakubce, bylo vylosováno Gymnázium Roudnice nad Labem. V konkurenci pětadvaceti škol se štěstí usmálo na nás, a tak už jen stačilo doladit termín a vyrazit.

Školní výlet začal v půl deváté odjezdem od gymnázia, ale program samotný začal až v deset hodin, kdy studenti primy, obtěžkaní popcornem a dalšími nezbytnými proprietami, usedli do pohodlných sedaček sálu čísla 5 smíchovského multikina a těšili se na zhlédnutí snímku točeného na Litoměřicku.

Jakmile film skončil, odebrali se žáci do Království železnic, kde se mohli pokochat největším železničním modelem u nás. Vedle plně funkční bohaté železniční a silniční dopravy nás zaujaly i modely dominant kraje, neboť jedna část expozice byla věnována ústeckému kraji. Studenti navíc dostali úkoly spojené s prohlídkou, které pečlivě a svědomitě vyplňovali, na základě čehož se dočkali i menší odměny.

Celý program byl pak zakončen návštěvou „velína“, ze kterého se ovládají všechny modely, a prohlídkou skutečného urbanistického modelu Prahy, na němž se od 80. let 20. století do nástupu moderních technologií posuzoval rozvoj města a umístění nových staveb v Praze.

Na závěr bychom rádi poděkovali Ústeckému kraji za přípravu, financování a realizaci celé akce, stejně jako Ing. Martinu Volfovi za zajištění veškerých nezbytností během výletu.

Lukáš Feigl, třídní učitel, Jan Hejduk, učitel českého jazyka

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode